Alexander Smit - Advaitaweb

Advaitaweb
Over het bezongen absolute
Aum
Ga naar de inhoud
Artikelen > Alexander Smit
Advaitaweb
Alexander Smit
Advaita

Dieper dan de diepste oceaan

De kennis die ik heb werd me gegeven door mijn leermeester Sri Nisargadatta Maharaj. Dit is de kennis die mij gegeven is en die ik ben.

Wat ik gedaan heb vanaf 1978 is deze kennis doorgeven aan diegenen die waarachtig op zoek zijnnaar "kennis".


Ik heb me niet bezig gehouden met naam maken, grote aantallen boeken publiceren en mezelf propageren.


In feite ben ik volmaakt onbelangrijk en slechts een schakel in de traditie. Mijn zorg is dat de "Kennis"waarachtig en in al zijn volheid en glorie wordt doorgegeven.

Ik kom uit een grote traditie, een spirituele familie, ik zal nooit iets anders doen dan wat ik nu doe: het doorgeven van Kennis. Het stemt me droevig te zien hoe deze Kennis verloren gaat en in kracht afneemt door commerciële doeleinden, persoonlijke belangen en oppervlakkigheden.

Deze kennis is dieper dan de diepste oceaan, fragieler dan de vleugels van een vlinder en subtieler dan het fijnste parfum. Wat ik jullie zeg,kan niet herhaald worden. Er is een gezegde in India: "muziek, koken en een turban zijn nooit twee keer hetzelfde."

Ik beschouw mijn gesprekken als muziek, de volgende keer kan het misschien beter, misschien slechter zijn, maar nooit het zelfde. Het kan nooit op dezelfde manier gezegd of herhaald worden. Dát het op zoveel verschillende manieren steeds weer herhaald kan worden, is een waar wonder en houdt me niet alleen in leven, maar verrijkt mijn leven al eeuwen.

Het manifest maken van deze Kennis
is als een gift van een bloem aan een tuin.
Jullie zijn de tuin.

Alexander Smit, 23 april 1995
Alexander Smit - Nooit geboren, nooit gestorven -
toppie
Advaitaweb is de website van Volker Hinten. Advaitaweb bestaat sinds 2001 en heeft als opzet toegankelijke, niet commerciële informatie over advaita en aanverwante onderwerpen te verstrekken aan belangstellenden. Advaitaweb wordt gesponsord door www.mindfulness-holland.nl
Meditatiegroep
Zie website badgastenkerkje Wijk aan Zee
Over  Advaitaweb
1
Agenda
Advaitaweb. Een geschenk voor jou van www.mindfulness-holland.nl
Terug naar de inhoud